Περράκη Ελένη Ευστρατία                            Ψυχολόγος - Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια

Ονομάζομαι Ελένη Ευστρατία Περράκη και διαμένω στο Ρέθυμνο. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο τμήμα Ψυχολογίας. Στη συνέχεια, φοίτησα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου έλαβα τον μεταπτυχιακό τίτλο στην Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εκπαιδεύομαι στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και αυτή την προσέγγιση ακολουθώ στις ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες. 

Οι γνώσεις που αποκόμισα από το μεταπτυχιακό μου στην Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία με βοηθούν να προσφέρω υπηρεσίες που λαμβάνουν υπόψη τον άνθρωπο ολιστικά. Η/Ο ψυχολόγος οφείλει να βλέπει το άτομο ως υποκείμενο που έχει διαμορφωθεί σε συγκεκριμένες πολιτισμικές, οικονομικές, πολιτικές συνθήκες, και ως άτομο που φέρει κάποια προνόμια (φύλο, φυλή, κοινωνικοοικονομική τάξη κ.ο.κ). Ο συνδυασμός αυτών των γνώσεων σε συνδυασμό με την ψυχοδυναμική παρέμβαση, με βοηθούν να κατανοήσω το άτομο συνολικά και να το ενθαρρύνω, ώστε να αποκτήσει μια πολύπλευρη κατανόηση της ζωής του, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητάς της.

 Ως ψυχολόγος, εξακολουθώ να λαμβάνω επιμορφώσεις και να παρακολουθώ σεμινάρια και εργαστήρια στον χώρο της ψυχικής υγείας, με θέματα όπως την διαχείριση στρεσσογόνων καταστάσεων, την επίδραση της οικογενειακής βίας και του διαζυγίου στα παιδιά, απώλεια και πένθος, κ.ά. Ακόμη, έχω εκπαιδευτεί ως Συνοδός Παράλληλης Στήριξης από την Πανελλήνια Σχολή Εκπαίδευσης Συνοδών Παράλληλης Στήριξης, στην Αθήνα. Επιπλέον, έχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ. 262793/30-12-2016) και αποτελώ τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).

Έχω ολοκληρώσει την πρακτική μου άσκηση σε δομή ψυχικής υγείας προσφύγων και μεταναστών κι έχω εργαστεί εθελοντικά υποστηρίζοντας συνοδείες ανηλίκων προσφύγων στην Αθήνα. Ακόμη, έχω εργαστεί σε πρόγραμμα ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης ανηλίκων, σε παράρτημα του Κέντρου Πρόνοιας της Κρήτης. Το παρόν διάστημα εργάζομαι σε διεθνή οργανισμό, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου σε πρόσφυγες. Παράλληλα, εργάζομαι ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια στον επαγγελματικό μου χώρο, στο Ρέθυμνο.